2014. október 22., szerda

Eszterházy... tokány

Visszatérődtem! És hoztam valami nagyon flancos nevű, ámde annál jóval egyszerűbb dolgot. Tudom, hogy eredetileg rostélyosnak kéne lennie, de így egyszerűbb elkészíteni, valamint a család is jobban szereti az apró húsfalatkákat, mint a teljes szeletet.

Hozzávalók:
  • Hús! Marhahátszín, vagy ami éppen a hűtőben van...
  • Sárgarépa
  • Petrezselyem
  • Zeller
  • Babérlevél
  • Petrezselyem zöldje
  • Vöröshagyma
  • Étolaj
  • Fehérbor
  • Víz
  • Tejföl
  • Liszt
  • Mustár
  • Citromlé
  • Cukor
  • Só, bors
  • Tészta
Elkészítés:

Olvasszuk ki a húst (kivételesen a mikrózás sem baj), majd vágjuk fel vékony csíkokra vagy kis kockákra. Sózzuk be, majd kevés olajon süssük elő. Nem kell megpuhulnia, csak már ne látszódjon rózsaszínnek. Közben (vagy előtte, utána) tisztítsunk meg és aprítsunk fel pár fej vöröshagymát, és pirítsuk üvegesre kevés olajon. Dobjuk rá a húst, majd öntsük fel fele-fele arányban fehérborral és vízzel, hogy éppen ellepje (ha többet öntünk, folyósabb lesz a szaftja). Tegyünk bele egy babérlevelet, és hagyjuk párolódni.
Ezután tisztítsuk meg a sárgarépát, a petrezselymet és a zellert, és vágjuk kis kockákra vagy gyufaszálra. Hogy miből mennyit, azt rábízom mindenkinek az ízlésére. Pirítsuk meg egy kis olajon, és közben szórjuk meg sóval, borssal és a petrezselyem összemetélt zöldjével.
Ha a hús megpuhult, készítsünk egy tejfölös habarást. Merjünk rá pár kanállal a szaftból, hogy átvegye a melegét, majd keverjük a húshoz. Öntsük bele a zöldségeket is, és keverjünk hozzá egy kevés (tényleg kevés) cukrot, mustárt és citromlevet. Ha kevésnek érezzük, állítsuk még be a só- és borsszintet, majd rottyantsuk készre.
Főzzünk ki hozzá tésztát. Hivatalosan makarónitészta illik hozzá, és lám, épp volt is itthon XD


Nos, ez egy tészta... sajt?
(Körülnéz, hogy Anyuci mérgesen figyel-e valahonnan. Bizony figyel.)

A sajt ismét elmarad... nekem :(

Ti egyétek úgy, ahogy nektek jó, és viszlát legközelebb!

Read it in english!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése